Welkom in mijn hoofd

Ik ben blij met wat er zich in mijn hoofd afspeelt. Maar geloof me, het is er niet bepaald rustig. Als je creatief bent wil je namelijk allemaal dingen. Dat zal vast ook zijn als je niet creatief bent. Maar goed, ik heb het hier over mezelf…

Toen die corona uitbrak dacht ik, oké even serieus opschakelen met mijn bedrijf De Relatiemarketeers. Daar zit ik eigenlijk de hele dag creatieve marketing te bedenken voor allerlei klanten in verschillende branches. Van horeca tot advocatuur en van een hypotheekadviseur tot software bedrijf.

Ik heb ook personeel en een kantoor dus dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Lekker vind ik dat ook want daardoor haal ik meer uit mezelf.

Kortom, ik ruimde mijn schilderspullen op.

Omdat ik dus dacht dat focus mij hielp.

In zekere zin is dat ook. Maar ja dat hoofd van mij. Dat heeft prikkels nodig. En uitdaging. Dus ik raak dan volkomen bezeten. In de auto praat ik niet meer gezellig over niks. Maar denk ik aan mijn klanten en new business.

S’ morgens op mijn telefoon. S’ avonds achter de laptop. Non stop.

Een leuker mens word ik er niet van. Astrid waarschuwde me. En ze heeft gelijk.

Als ik zo gefocust aan mijn bedrijf werk ben ik eigenlijk nietsontziend, laserbeam focus, aan de marketing en inhoud van mijn bedrijf.

Waarom?

Om niet blut te raken, om alles uit mezelf te halen. En om iets achter te laten en, ok, voor mijn ego.

Maar mijn vrouw heeft helemaal niet per se meer geld nodig. En we hebben het echt goed. Dat is dus prima. En de kids al helemaal niet, die willen gewoon aandacht en plezier. Dus die ambitie kan je ook doen vervreemden en dat is niet goed.

Creativiteit houdt me denk ik sane. Het werken aan een schilderij is OOK obsessief hoor dat ontken ik niet, want als ik eenmaal ben gestart dan MOET het af… Maar het rustig werken aan een doek en een podcast luisteren vind ik lekker. Ik ontspan gewoon niet meer door het kijken van tv elke avond.

Maar ik ga wel sommige dingen anders doen. Het uploaden en de veilingen bijhouden ga ik niet meer zelf doen. Dat ga ik nu incorporeren bij De Relatiemarketeers. De veilingen zorgen ook voor veel werk, chatten en mensen aansporen de doeken te komen halen, afspraken maken om de doeken te overhandigen, het lijkt allemaal makkelijk maar er komt veel bij kijken.

Dat is wel jammer voor het contact maar als die randzaken teveel energie kosten en ik daardoor geen kunst meer wil maken. Ja dan moet je maatregelen nemen.

Beyond

Ik ga ook NOG meer experimenteren. Gekkere dingen maken en vooral proberen dingen te maken die ik gewoon zelf tof vind en waar ik zin in heb. Niet zozeer voor jou J En als iets niet verkoopt. Soit.