Vorderingen naar een internationale bestseller

Vandaag ben ik bijna de hele dag bezig geweest met de marketing en PR werkzaamheden rond Mack Dime.

Eerste recensie

Mijn eerste echte serieuze recensie heb ik binnen en daar ben ik extatisch blij mee. Kees leest plaatst het gelijk op bol.com, hebban, facebook en zijn eigen pagina. Hoppa! 3 sterren is helemaal niet verkeerd. Niet helemaal zijn genre maar dat maakt niks uit. Een hoogtepunt in de recensie is: ‘de liefhebber van dit genre zal er van smullen.’ Top toch?!

Boekenbloggers

Ik heb 80% van alle boekbloggers aangeschreven om tegen betaling een recensie van Mack Dime te schrijven. Ja, tegen betaling… Want ik weet dat ze allemaal constant worden belaagd door uitgeverijen en dus wil ik er best voor betalen. Het is belangrijk dat Mack Dime zichtbaar is

De eerste samenwerking is meteen al een feit: www.koukleum.nl belooft een recensie en we gaan een boek weggeven. Leuk!

Uitgeverij Karakter in Uithoorn

Eigenlijk de tweede uitgeverij die ik benaderde. De eerste: OverAmstel Uitgevers en Lebowski stuurde ik mijn boek in een attaché koffer en spamde ik lijfelijk door Mack Dime posters aan hun pand te hangen. Beide zonder resultaat.

Uitgeverij Karakter was wat toeschietelijker in hun reactie, eerstens door mij te attenderen op Mark Hesseling mijn designer voor de cover. Maar dit keer was de boodschap minder fraai en zit er geen samenwerking in omdat ze niet geloven in dit genre boeken: ‘Ik heb ernaar gekeken en de mogelijkheden voor ons afgewogen…….echter te lastig om deze serie van Mack Dime goed in de huidige markt te zetten…..je kunt beter het allemaal in eigen beheer doen, dan geef ik je meer kans op succes en verdiensten…..” Daar waren we zelf al natuurlijk. Maar op zich wel een signaal dat ik misschien toch bij het juiste eind zat door het zelf uit te geven.

Ook raadde hij aan er een luisterboek van te maken. Dat lijkt mij ook heel vet. Ik

HEBBAN

Het grootste lezersplatfom waar veel boekenliefhebbers zitten. Ik denk eraan om daar te adverteren. De tarieven zijn binnen, ik ga nadenken over hoeveel geld ik daar in ga stoppen.

Zieke kennis

Een bekende van me heeft leukemie. Ik heb hem mijn boek aangeboden. Hopelijk helpt het…

Ereaders.nl

Om meer mensen te bereiken heb ik het platform www.ereaders.nl aangeboden om het verraad van Lady Charlamane een maand gratis voor hun lezers te laten downloaden. Die aanbieding ging mee in de nieuwsbrief, dus dat is top! Het staat zelfs op de homepage.

Dinner & Tears

Ik heb Rob Steijger bereid gevonden de redactie te doen van mijn novelle: Dinner & Tears. Het boekje is inmiddels 11.000 woorden geworden en heb ik bij het schrijven van de derde versie het verhaal geplaatst in het Mack Dime universum. Je leest het in dit fragment:


Net toen hij zijn telefoon teruglegde piepte zijn iPhone. Een nu.nl alert.
‘Hey is dat een alert? Wat is er gebeurt?’ Larissa probeerde op zijn telefoon te kijken.
‘O die Mack Dime heeft weer iets uitgehaald.’ Thijs glimlachte terwijl hij het bericht las.
‘Die man is toch verschrikkelijk.’
‘Ach, ik vind het wel lachen om eerlijk te zijn.’
‘Hij heeft die vrouw verkracht Thijs dat is toch niet om te lachen?’
‘Ja maar wacht even Larissa, het lijkt er zeker op ja. Mee eens. Maar kom op, dat filmpje op wat ze eindeloos herhalen op televisie is gefilmd met een telelens. Die kerel is rijker dan rijk en ziet eruit als de bruine James Bond. Vrouwen doen een moord om met hem te zijn. Waarom zou hij iemand moeten verkrachten. En dan is dat ook nog het toevallig gefilmd in zijn eigen bed? Come on…’
Larissa zuchtte.
‘Is wel heeeeel toevallig he? Ik denk dat er meer achter zit,’ hij keek samenzweerderig.
‘Ja misschien. Maar mannen met zoveel macht en geld doen dingen die niet meer normaal zijn.’
‘Ik ruik chantage of aantasting van de persoon.’
‘Dat denk jij weer natuurlijk ja ha! Wat staat er in het Alert?’
‘Dat hij ingebroken heeft in een politiebureau, en met veel geweld is uitgebroken en gevlucht is in een gele Fiat Panda. Hahahha. En dat de hele politiemacht in Amsterdam naar hem zocht op de Zuidas maar dat hij alsnog is ontsnapt.
‘Het lijkt wel een film,’ ze nam een slokje.
‘Ja media is blij met hem. Smullen geblazen. Maandag op kantoor zal het over niks anders gaan denk ik.’
‘Ik volg het niet echt. Maar zo te horen lijkt Die Mack Dime lijkt wel een beetje op je.’
‘Ha! Iets minder breed, minder rijk en bekend ja, hahaha,’ hij lachte in zijn vuist.

Ik vind dit dus heel vermakelijk. Een verhaal schrijven en dat dan te mengen in een ander verhaal. Alsof er een ander universum is waar andere regels gelden maar waar het verdomde veel lijkt op onze wereld. Ik kan daar heel veel energie van krijgen.