Onafhankelijk publiceren

I did it!

Ik heb mijn eerste kinder e-boekje gepubliceerd op de 3 grootste platforms: Apple’s iBook store, Amazon en het Centraal Boekhuis (bol.com, alle boekhandels en kobo e-reader shop). (noot: 30-3-2016 bol.com doet er 4-6 dagen over om een e-book te uploaden dus die zal ergens volgende week beschikbaar zijn. Waarom dat zo lang duurt weet ik nog niet, wel gevraagd natuurlijk. Slome duikelaars.UPDATE 31-3 bij bol.com is het boekje nu ook verkrijgbaar. Binnen een dag dus. Helemaal top.)

amazon screenshot

Na een aantal jaar als ondernemer heb ik een nieuw pad ingeslagen om mijn creativiteit te ontdekken en op te rekken. Mijn hele leven maak ik al tekeningetjes en schrijf ik teksten. Ik heb het idee dat alles nu samenvalt. Maar goed, mijzelf kennende kan het volgende week anders zijn.

Ik bedenk weleens verhaaltjes voor Ella, mijn oudste dochter geboren in 2012. En die zit ze dan ademloos aan te horen (ze kan ook gewoon doodmoe zijn hoor). Vaak moet ik het verhaaltje de volgende dag weer vertellen en dan verbeterd ze me zelfs. Of ze begint zelf een verhaaltje dat ik een paar maanden eerder heb verteld (ze is waarschijnlijk net als d’r vader geniaal) . Die verhaaltjes vind ik natuurlijk zelf ook best amusant. En met mijn tekenskills  gecombineerd vatte ik dus het idee om er een boekje van te maken. Geen idee natuurlijk hoe of wat. Maar ik ben gewoon begonnen.

Met audio: voor ipad, iphone en mac computers en laptops: koop hier

Zonder audio voor: Android besturingssystemen als Nokia, Samsung tablets & telefoons, pc’s, etc: koop hier en download de Kindle reader app

bol.com link volgt.

Op 23 februari ben ik gestart met het verhaaltje over Wif Waf en 26 maart was het beschikbaar op Amazon.com. iBookstore volgde op 30 maart. Het idee dat dieren naar school moeten om bepaald dier gedrag aan te leren vind ik zelf nogal grappig dus daar ben ik mee begonnen. Het is geschreven voor 2 – 5 jarigen (ongeveer mijn eigen humor niveau) en uitvoerig getest door familie en vrienden.

itunes screenshot

Tot nu toe heb ik 2 exemplaren verkocht en volgens mij is er 1 mijn moeder en de ander mijn vriendin. Maar ik vind het wel gaaf dat je zelf de macht hebt om content te maken die voor iedereen te koop is. Ik ben gestart met deel 2. Heb de smaak te pakken.