Nieuw jaar vol creatieve inspiratie. En lak aan alles :-)

Ik vind het ‘t leukst om creatief bezig te zijn; schrijven, graphic design en natuurlijk schilderen en tekenen. 

Mijn 40e levensjaar is aangebroken en ben creatiever en voel meer levensvreugde dan ooit.

Maar omdat ik nu eenmaal niet gezegend ben met een natuurlijk talent waar je U tegen zegt heb ik nooit volledig in mijn visuele creativiteit geloofd. 

Geloof in jezelf

Dat is natuurlijk heel grappig eigenlijk want ik kan heus wel wat. Je spiegelt je als mens toch aan anderen. Dat deed ik vroeger zeker. Nu heb ik veel meer lak aan dingen. Maar vroeger tekende ik altijd heel graag. Maar echt goed was het niet. Ik tekende vooral veel dingen na. En daar leer je natuurlijk veel van. Toch was ik ook vaak gefrustreerd met de resultaten van dingen die ik zelf maakte. Het was niet zo goed als bijvoorbeeld Asterix! Ik liet me daar negatief door beïnvloeden. 

Och, er zijn er zoveel veel beter

En ook al kan ik blij en trots zijn op de dingen die ik maak. Er is zo schrikbarend veel talent op de wereld. Er zijn honderdduizenden artiesten die bijvoorbeeld beter dingen kunnen nameken dan ik, of die dingen kunnen bedenken waar ik verbluft van sta. 

Dat kan verlammend werken. Maar je moet er hopen schijt aan hebben. Je moet doen wat je LEUK vindt. Dat doe ik altijd wel maar in 2021 wil écht focussen op dat wat ik superleuk vind. Schilderen en tekenen (en mijn sokkenmerk Feet This). 

Alles alleen voor Hans?

Overigens niet alleen voor mezelf… Ik wil laten zien dat als je maar hard genoeg werkt. En echt alles geeft, je goed kan leven en doen wat je leuk vindt. 

Kunst. Of gewoon visueel prettige schilderijen (meer mijn hoek van het spectrum) maak je niet zoals je graag wilt en verkoopt binnen een dag. Je moet het DOEN. Je start en je denkt potverdikkeme; het ziet er zo makkelijk uit. Waarom lukt het niet. En je laat je frustreren door het resultaat. En door anderen die ‘beter’ zijn dan jij bent. ZONDE!

GELD

Ik kan al tijden leven van alleen mijn schilderijen. Is toch ongelooflijk?!

Als jij dat ook wilt, kan je doen wat ik deed. Veel maken en verkopen voor lage prijzen. Alles heeft z’n prijs. Neem de mensen mee in je verhaal, je JOURNEY als creatief en op die manier kan je fans creëren die jouw creaties kopen. 

Want als het MIJ al lukt… Dan lukt het jou zeker! 

Toen ik jong was op de basisschool was ik de beste in tekenen. Ik kon leuk poppetjes tekenen en had veel fantasie. Toen wisselde ik van klas en daar zat een jongen in m’n klas en die was GOED. Echt niet normaal. Hij tekende, uit z’n hoofd, een Samurai Pizza Cat. Weet je hoe moeilijk dat is! Waanzinnig. Nou dat gaf me een hele knauw moet ik zeggen. 

Op de middelbare school overkwam me hetzelfde, Yuri Veerman, kon ook ONWIJs goed tekenen. Echt veeeel beter dan wat ik maakte. En toen ik vol overgave mezelf in de graffiti stortte overkwam me hetzelfde. Er waren zoveel goede spuiters. Niet te doen. 

Ik denk dat ik eigenlijk na de middelbare school naar een grafisch lyceum wilde of iets dergelijks. Maar ik vond mezelf echt niet goed genoeg. 

Die onzekerheid, want dat is het natuurlijk, gemengd met luiheid hoor haha. Zorgde ervoor dat ik niet deed wat ik hoor te doen. Creatief bezig zijn.

Annu 

Het heeft er wel toe geleid dat ik nu ambitieuzer ben dan ooit. Mijn probleem is niet dat ik geen ideeen heb… Integendeel. Momenteel blokkeert Facebook mijn advertenties. Wat vet irritant is. Want ik heb niet genoeg fans en volgers om mensen te bereiken. 

Is een tegenslagje. Maar nu gaan we adverteren op YouTube! Ook vet leuk. Hopelijk komen er nieuwe mensen in het systeem op deze manier 🙂 

Dus we zijn pas net begonnen! Ik hoop echt dat mijn werken in duizenden huizen, hotels, restaurants en kantoren komen te hangen! Ik ga er echt voor.