Nieuw jaar, nieuwe stijl: MoneyMario!

In 2015 begon ik te schilderen. Ik weet niet meer precies hoe het kwam dat ik doeken en verf ging kopen. Wat ik wel weet is dat ik in mijn eerste bedrijf werd gevraagd wat mijn hobby’s waren. En ik kon op dat moment oprecht geen hobby’s opnoemen. Het was weg, mijn creativiteit was weg. Heel bizar, want mijn hele leven teken ik al. In gedachten was ik altijd bezig met tags, graffiti of comic-achtige dingen. Zolang ik me kan herinneren teken ik voornamelijk dingen na en maak ik (grappige) tekeningetjes van dingen uit mijn leven. In de klas zat ik altijd te tekenen maar ik voelde me niet goed genoeg voor een kunstschool of iets dergelijks. Ik stopte ook met graffiti omdat ik daar nooit helemaal echt bijhoorde…

In 2016 verkocht ik mijn eerste schilderijen, een heerlijk gevoel dat nooit went! Maar om full time kunstenaar te worden durfde ik niet aan. Marketing vind ik ook helemaal te gek en is ook creatief. Maar dat tekenen en dat schilderen bleef trekken. Nu is het een hele leuke hobby.

Mijn grote inspiratiebron is natuurlijk Selwyn Senatori. In 2015 liep ik bij Kunsthuizen naar binnen. Ik wist niet wat ik zag! Dat iemand met poppetjes maken in een galerie hangt! Ik liep verdwaasd rond en ik was helemaal in de war. Ik voelde dat ik dat ook kon (want ik deed het al mijn hele leven…) Ik maakte eerst wat schilderijen na. Ik plaatste die op marktplaats en toen kreeg ik bericht van Kunsthuizen: “Er is geen onderscheid te maken tussen jou en het werk van Senatori.” Een mega compliment. “We raden je aan om je eigen stijl te ontwikkelen. Succes!”

Ik probeerde een andere stijl, maar Senatori is zo goed bekend dat ieder ding wat ook maar enigszins een poppetje is wordt me copycat gedrag verweten, nonsens natuurlijk en daar heb ik schijt aan want het komt er gewoon uit. Daarnaast bleef ik sowieso eigen dingen maken.

Eerste Money Mario
Eerste Money Mario

Ik werd gevraagd om in een restaurant een muur te doen a la Senatori. En natuurlijk doe ik dat graag. Maar ik had ook een MoneyMario gemaakt, in 2016 maakte ik al een stencil Mario maar ik vind stencils niet zo leuk, ik vind schilderen leuker. Maar die MoneyMario bleef in mijn gedachten. Tot 2018. Ik zag weer een Alec Monopoly voorbij komen. En dat in combinatie met Senatori en mijn eigen ding culmineerde dat in Mario. Omdat ik eigenlijk meer van bier hou dan van champagne. En ik veel meer bij Mario pas dan bij Monopoly. Mario is op zoek naar de coins en moet de Princess redden. Ik heb mijn Princess al lang gevonden, maar ik moet haar wel veilig houden! En die coins, tja. Ik ga niet liegen, I like money. En mijn doel is nu zo bekend mogelijk worden met de MoneyMario’s en zo veel mogelijk te gekke projecten en doeken te doen! Grote muren, clubs, restaurants, bedrijven en natuurlijk doeken! Ik wil niet alleen maar ‘gewoon’ kunst maken maar ook mensen inspireren die net als ik dachten nooit goed genoeg waren en toch doorzetten met de dingen die je leuk vindt.

Voor de MoneyMario heb ik zo ontzettend veel ideeën en inspiratie, dat ik bijna gek wordt. Grappig ook dat ik zo uit de losse pols de Mario’s teken! Vroeger heb ik het zoveel gespeeld dat het bijna met m’n ogen dicht lukt 🙂