Jaap Birjmohun, muurschildering particulier, Amstelveen

[huge_it_slider id=”2″]

Opdracht

Maak een muurschildering die exemplarisch is voor mijn leven voor in mijn woonkamer.

Richtlijnen

”Carte blanche’, maar wel supervet.

Proces

Jaap Birjmohun: ‘Hans kwam langs om de muur te bekijken en een eerste schets te laten zien. De schets was bijna meteen wat ik voor ogen had. Omdat ik vaak symbolen gebruik in whatsapp had Hans de belangrijke aspecten uit mijn leven als whatsapp symbool in een wolk en in een explosie van bier geschetst.

Oorspronkelijk was mijn naam het ‘middenstuk’ in graffiti letters. Maar zo egocentrisch ben ik ook weer niet 🙂 ik bedacht de term ‘Strijder’ een geuzennaam in onze vriendengroep en dat knalt er nu echt uit.

‘Tijdens het werk aan de muurschildering bedachten we nog dingen erbij en paste we waar nodig sommige dingen aan. Zoals de whatsapp ‘box’ die stond een beetje los dus die hebben we echt uit het bier laten knallen.’

‘Ik ben echt superblij met de muurschildering en wilde al jaren zoiets. Nadat ik Hans z’n kunst op facebook had gezien vroeg ik of hij het leuk zou vinden om zoiets groots te maken. Het eindresultaat was top maar het waren ook gezellige dagen!’

Hans Breuker: Het was supertof om een muurschildering in mijn ‘hometown’ Amstelveen te maken. Jaap woont op de Sportlaan en als ik naar mijn ouders rij zie ik vanaf de weg de muurschildering. Supergaaf natuurlijk. Het leuke van deze muurschildering vind ik dat de vele losse elementen toch een geheel vormen. Dat gaat meestal meer onbewust dan bewust 🙂 Het was tof om de whatsapp icoontjes na te maken op groot formaat. Niet eens zo eenvoudig als ik eerst dacht omdat de muur van Jaap met spachtelputz is gestukadoord droogde het langzaam en heb je natuurlijk reliëf. Ook moest het daardoor eindeloos overgeverfd worden maar het eindresultaat vind ik goed gelukt. Het is gewoon te gek dat je iemand (hopelijk) elke dag blij kan maken met iets wat je hebt gemaakt en samen hebt bedacht.

De whatsapp logotjes blijven me op de een of andere manier fascineren. Wellicht dat ik er meer mee zal doen.

Amstelveen, 9-11-2015