De oplossing van de zin van het leven

Sean Connery is dood. Hij is 90 geworden. De absurditeit van het leven vind is ouder worden. Het is niet het einde waarvoor je moet vrezen, want, 0m in de termen van Dan Pena te spreken; we”re nothing but a fart in the wind, je moet vrezen om oud te worden.

Ik zag een foto van Connery op 80-jarige leeftijd ofzo. Uitgemergeld, op. De aftakeling van je lijf, inclusief je hersens is een fucking drama. Als je jong bent (tot 60) vraag je je af waarom leven we, wat is het nut? Ik weet die.

Wat is de zin van het leven

In tegenstelling tot populair believe is de zin van het leven alles eruit halen wat er in zit. Als mens heb je 2 verantwoordelijkheden, weten wat je leuk vind en dat zonder remmen en met laserbeam focus doen. Zonder de angst op opgebrand raken, zonder de rem van sociale verplichtingen en verwachtingen. Hard en wild dus. Zó is het leven bedoelt. Met een knal door de dampkring gaan en belachelijke doelen stellen en die dan wel of niet halen, who gives a fuck? 

Het nut van ouderschap

Ook simpel 2 dingen, installeer een dot van zelfvertrouwen/ zelfredzaamheid en zoek samen uit wat je offspring leuk vindt. Voor de rest moeten ze het zelf doen. En mag jij weer doen wat jij leuk vindt! Met die nietsontziende power die ieder mens in wezen in zeeft maar niet ingetapt is.

Ik ben vreselijk dol op mijn kinderen en gezinsleven. Maar we geven die kids zoveel liefde dat je ze verminkt. Je partner moet voorop staan, niet je kinderen. Je hebt de taak ze te voeden, liefde te geven, zelfvertrouwen en het goede voorbeeld te geven. Maar verwacht niks terug. Parents are the bone children sharpen their teeth on. Nu hebben we veredelde teddyberen die dient doen als excuus waarom jij niet leeft als de rockster die je kan zijn. Kinderen zijn het ideale smoesje om niet alles eruit te halen. Fuck ’em. Als je je verantwoordelijkheden hebt genomen.

Je partner is nummer één, twee en drie (na jezelf natuurlijk). Hem of haar moet je alles geven wat je in je hebt want met haar moet je je leven zo leuk en mooi mogelijk inrichten. En als je dan allebei in je kracht zit en door het fucking geluid gaat met je leven heb je altijd iets om over te praten en ga je gelijk op.

Kinderen zijn niét het belangrijkste in je leven, dat ben jij. En daarna je partner. Heb je weleens in het bejaardenhuis gekeken? De grootste horror die ik heb gezien was op de PG afdelingen, gesloten afdelingen waar holle wezens ronddwalen die ooit mensen waren. Die ooit James Bond waren of wilden zijn. Denk niet dat je kinderen voor je zullen zorgen. Verwacht ik ook niet van ze. Leef je eigen leven. Als ik het goed inplan ben ik dan toch allang de pijp uit. Hopelijk.

Popular believe

Opgebrand raak je alleen door niet op de juiste plek te zijn en door te leven naar andermans verwachtingen. Maatschappelijke verwachtingen, sociale verwachtingen, je eigen verwrongen zogenaamde eisen van je leven en verplichtingen. Als je zelfzuchtig bent en alleen doet wat je leuk vindt ben je bezig met de zin van het leven. Zwart wit? Makkelijk? Zeker. Doe het maar eens.

Angst regeert

Jij bent bang. Je zit gevangen in je eigen leventje, je studie die je doet omdat die verstandig is, je baan omdat je je hypotheek moet betalen van je te dure huis, je sociale verplichtingen waar je je kop eraf verveelt en je dagelijkse leven waar sleur zelfs mooi klinkt.

De dood van testosteron

Mannen hebben zichzelf geterilisserd. We zijn geworden tot kamelen met hangende lege bulten, kauwend op een oud kauwgumpje. De man is een mocktail, eeuwig drinken zonder lam te worden. De maatschappij wordt geleid door politici met een kookschort en witte korsten van de melkkots van een verwende zuigling. Daardoor worden er geen harde beslissingen meer gemaakt en is het grootste risico waar we als mensen voor moeten vrezen (veel te oud worden) een voldongen waarheid. Oude halfdode lijken die de wereld bewandelen, starend in een zwarte gang zich afvragend wat de vraag ook alweer was.

Sean Connery was de poster van mannelijkheid, stoer en in zijn kracht. Hij stierf (weliswaar in luxe) in dementie en alzheimer als een zachte zak botjes.

Hard en Wild

Dus niet de hele dag zuipen en lamlendig aan een crack pijp lurken. Wél sporten en niet de hele dag zachte, gesuikerde fabrieksbraaksel in je mond proppen. Gezond lijf, gezonde geest. Niet dat cosmetische, in de spiegel zie je namelijk de enige op de wereld die er ene reet om geeft hoe jij eruit ziet. Het gaat om zo gezond mogelijk… Bij mij hoort daar ook soms een onbedaarlijk zuipen bij. Maar als dat niet jouw ding is. Soit. Dan iets anders.

Ga. Ervoor. Haal er alles. Consumeer niet zo veel. Produceer wat. Wat het ook is, een boek, een verbouwing, een auto. een bedrijf, een  geloof, whatever. Als je maar gaat als een raket.

It’s better to burn outthan to fade away.