De oplossing van covid (en andere virussen die hierna komen)

Omdat niemand met een slimme oplossing komt doe ik het maar. Want ik ben creatief ondernemer en daarom weet ik het beter dan de politici en virologen.

De oplossing voor virusbestrijding is dagelijks (thuis) testen.

Een vaccin is dom want als het virus muteert moeten we massaal weer wachten op een nieuw vaccin. En als er straks een ander virus komt (wat gaat gebeuren want we zijn een stelletje imbecielen met z’n allen) moet de hele mallemolen van een vaccin opnieuw.

Lockdowns werken ook niet. Want. Nu ja. Kijk om je heen.

Dus de enige oplossing is: elke ochtend jezelf testen. Heb je niks mag je alles doen. Heb je wel iets (influenza kan ook hé? Gaan jaarlijks ook veel mensen van de pijp uit) blijf je binnen, net zolang dat wonderlijke lijf van ons, ons heeft genezen en je weer negatief test. En hup. De kroeg in om het te vieren met alle gezonde mensen ?

Wat ‘zij’ niet vatten (punt ntended)

Wat de politici en virlogen nooit zullen begrijpen is dat wij mensen ongehoorzame, thrillseeking, sociale wezens zijn die af en toe lekker in een donker hol volledig willen opgaan in een basslijn.

Dus de oplossing zit ‘m niet in gedrag en vingertje omhoog achtige leraar retoriek. Je moet het zoeken in de dagelijkse, makkelijke oplossingen die zelfs voor de allergrootste idioot te begrijpen is.

Hoe dan Hans? Met je grote bek?

Ok, een korte rekensom. Een covid spoedtest kost nu € 225 een normale € 125. Die kan en moet omlaag. Waarom moet iemand een stokje in mijn neus steken. Kan ik helemaal zelf hoor. M’n dochter zou het helemaaaal graag doen, lekker papa pijn doen. #favourite

Dus laten we voor de rekensom € 100 aanhouden omdat we op MEGA schaal gaan testen. En die prijs kan nog veel en veel lager worden natuurlijk.

Dus. Je test jezelf. Gooi dat buisje in een oplossing en pats op je mobiele telefoon een blauw vinkje. Free to go.

Rekenwerk

100 pp per maand. = € 36.500 per jaar. Kinderen niet meegerekend en hoogbejaarden ook niet.

17 miljoen inwoners minus ongeveer 2 miljoen jeugd. – 1 miljoen hoogbejaarden. Dus dan hou je 14 miljoen mensen over.

14.000.000 * 36500 = € 500.000.000.000

500 miljard euro kost dat nu dus, maar dan gillend snel goedkoper. Dan weten we in Nederland ieder moment van de dag wie er wel of niet ziek is. Let op: de kosten worden tot nu toe al geraamd op minstens 50 miljard. En die bodem is nog lang niet in zicht want een klassieke epidemie laat meerdere golven zien. Bovendien als we nu investeren in die zelftest kunnen we het exporteren en de wereld beter maken.

En de werkloosheid stijgt en de kosten navenant. Dit wordt een financieel drama van jewelste waar maar 1 oplossing voor is. De mijne dus. Graag gedaan.

En nu

Als we 50 miljard hadden geïnvesteerd in research en development bij slimme bedrijven die voor thuistesten kunnen zorgen hadden we er al misschien alweer bovenop kunnen zitten. Denk je dat Philips met 10 miljard niet een geweldige thuistest kan ontwikkelen? Natuurlijk wel.

Als dit land mijn onderneming was zou ik dit doen:

Fase 1

Ik zou alle zelftest machines kopen die er bestaan en met de snelheid van het geluid investeren in bedrijven die werken aan thuistests.

De zelftestmachines zet je eerst in de wijken, iedere wijk heeft een buurthuis waar niks gebeurt. Huppatee, de hele dag en nacht kan je testen.

De test moet je kunnen tonen op je telefoon. Ja, ik geef toe dat is best kut want dat voelt mega big brother. Maar dat moet want er moet wel een beetje angst zijn bij ons anders doen we het niet. Je krijgt gewoon een vette boete als je positief de buitenlucht in gaat en je moet je ‘goedgekeurde’ resultaat overal laten zien. Dat moet want, nu ja. Kijk om je heen. We zijn gewoon een bende ongehoorzame, egoïstische idioten. En ik ben de grootste.

Fase 2

Thuistesten, een apparaat thuis om jezelf te testen. Die apparaten kun je lekker laten vergoeden door ziekenfonds, pensioenfondsen, overheid, eigen bijdrage en weet ik veel. Het bedrijfsleven dat nu floreert (de Unilevers, bol.commen, de supermarkten, enz.) investeren mee en nemen maatschappelijke verantwoordelijken in de thuistest en bestellen er een paar  100.000 Je moet uitgaan van wat er al is. Een vaccin moet ontwikkeld worden. Een test moet alleen maar beter en efficiënter gemaakt worden.

Voordelen

Als we thuis kunnen testen zijn we van alles af. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. De politiek kijkt altijd naar gevolgbestrijding. We steken geld in medicijnen maar niet in preventie. We bouwen gevangenissen maar investeren niet in onze verwaarloosde jeugd. We gaan in lockdown (gevolg) en hopen het beste. Het is als een struisvogel die snel z’n kop in het zand steekt terwijl er een hongerige leeuw achter hem staat.

Het virus heeft honger en wil de wereld kapot zien. Het zal niet het laatste virus zien. De wereld wordt drukker en krapper en we zijn door de globalisering aan elkaar verslaafd. Alles is met elkaar verbonden.

Meer voordelen:

Als de overheid én het bedrijfsleven al het beschikbare geld pompen in thuistesten kunnen we vrolijk doorgaan met de wereld verneuken (totdat ik daar ook een oplossing voor bedenk.)

Thuistesten mét een controle die je overal moet laten zien. En we’re back in business.

Heb je een aanvulling en een goed idee hoe we dit moeten uitrollen? Reageer in de comments. Beren op de weg kan iedereen zien, eromheen rijden is moelijker maar levert wel resultaat.