Dj Andy the Dandy, 100 x 100 cm.

Andy the Dandy

Wauw.

Andy The Dandy. Art Phenomenom.

Andy the Dandy is een cartoonfiguur die ik begin 2015 ontwierp. Inmiddels is het mijn piece de resistance, wat Mickey was voor Walt en Spiderman voor McFarlane.

Andy doet echt z’n best om er iets van te maken. Hij is eigenlijk een afgekeurd Disney figuurtje, maar dat is een publiek geheim maar zeg ook zelf. Andy the Dandy is te cool, houdt teveel van bier drinken, voetbal kijken, kunst, graffiti en hiphop om een lief Disney figuurtje te zijn. En hij is ook te aardig als evil eindbaas. Sinds zijn ontslag bij Disney schnabbelt hij wat bij als dj, tattoo artist en probeert influencer te worden. De schoorsteen moet roken immers. Stiekem is hij eigenlijk al iets te oud, iets te dik en loopt nét uit de pas. Toch is hij wel echt zichzelf en probeert zoveel mogelijk lol te maken.

En wat gebeurt er als je een figuurtje zo vaak laat zien dat het écht een icoon wordt. En dat ‘echte’ merken willen samenwerken. Dát is het kunstproject.

Het ijsje op zijn wang vraag je?

Dat is mijn ode aan hip hop.

Dj Andy the Dandy, 100 x 100 cm.

Omdat ik dat een van de hiphopperigste dingen vind die je maar kan bedenken. Voor mij is HipHop sinds mijn 12e een grote liefde. Gezicht en nek tattoeages waren vroeger voor de absolute gangsters, mannen die echt schijt hadden. Gevaarlijke piraten, criminele die je niet zo lang moest aankijken. Nu ietsjes minder… Maar. Toen Gucci Mane rond 2011 in z’n gezicht een ijsje liet tatoeëren vond ik dat zo tof en tegelijkertijd bizar. Dan ga je er echt voor. Dan zeg je: wat er ook gebeurt, ik ga ervoor als artiest. Ook omdat het zoiets liefelijks is als een ijsje.

“Waarom een ijsje?” Vroegen ze hem.

Because I’m the coldest rapper in the game.

Is toch te gek???!!!!

“Maar een tatoeage in je gezicht tattoo is toch niet normaal?” vroegen ze daarna

Ik ben ook niet normaal, was zijn antwoord.

Heerlijk vind ik dat.

Op de vraag die hem gesteld werd waarom de bliksemschicht erbij antwoordde hij: om er meer aandacht op te krijgen.

Dat alleen al vind ik magisch. Je zet dus een tattoeage van een IJSJE op je WANG! Maar je wilt er ook een bliksemschicht op omdat er anders te weinig aandacht op komt. Ha! Hahahah

Ik voel een bepaalde verwantschap met Gucci Mane. Hij is absoluut niet de beste rapper. Net zo min als ik de beste schilder kunstenaar ben. Maar hij gaat er volledig voor, hij vind het LEUK wat hij doet. En daar kan je blijkbaar alles mee bereiken wat je wilt.

Met Andy ga ik net als Gucci Mane de wereld veroveren. Why not?!